Anlegg på hytta i Trysil
April 2009
På hytta i Trysil står denne fine motivmalte bollen. Og hva er mer naturlig enn å fylle den med et z-anlegg...?

Anlegget skal først og fremst bygges på når jeg er på hytta, så det kan bli en stund mellom oppdateringene.

Innvendig diameter er ca 33cm. Sporet blir bare en enkel sirkel i ytterkant. I Midten av anlegget skal jeg ha en gård. Torsja hører du, jeg må ha en låve! :-)

En elv skjærer gjennom landskapet. Langs den ene bredden kommer det en vei som skal krysse elva på en bru og fortsette opp bak gården og krysse jernbanen med planovergang. Det blir typsik skogslandskap, og årstiden blir sen sommer/tidlig høst.

Jeg har ikke bestemt hva jeg skal benytte til vann i elva ennå, men jeg har forsterket bunnen med et par lag avispapir og mye lim for sikkerhets skyld. Hvis det blir Woodlands kuler som skal varmes kan de ikke helles rett på jackofoamen. Den smelter...
Grus til elveleiet fant jeg langs en vei i Trysil. Dette er strøsand som har samlet seg i store hauger i løpet av en lang vinter. Fargen og variasjonen i størrelse ble veldig bra som elveleie. På dette bildet har jeg fylt opp til kanten og trykket det godt ned for at det skal feste seg godt i limet. Jeg blandet brun maling i limet for å hindre at avispapiret skal bli synlig gjennom grusen.

På bildet nedenfor er limet tørt, og den overflødige grusen fjernet.

Man kan ikke bygge anlegg med Trysil som motiv uten at det er elger med. Disse flotte elgene har jeg kjøpt av KoMi-Miniaturen i Tyskland. De håndlager dem på bestilling i ønsket positur! Prisen er 15€ pr stk.