Hagejernbane - rullende materiell
I 2007 traff jeg Astrid som jeg nå har giftet meg med. En av mange bonuser som fulgte med henne er den store hagen. :) Der skal vi bygge hagejernbane, og vi har begynt å kjøpe inn utstyr til denne. Vi startet høsten 2008 med dette toget som også fikk gå under juletreet. Vognene fylte vi med sjokoladekuler. :)


Til bryllupet vårt i 2009 fikk vi et gavekort av Gleng modelljernbaneklubb, og det har vi benyttet til å kjøpe disse flotte passasjervognene.
 

En av gledene med hagejernbane er muligheten for å frakte mat og drikke med toget. Disse vognene hadde jeg med hjem fra messe i Nederland. Og på hotellet der nede fikk vi testet at de virker som de skal:

Januar 2012
 
 
Drømmeloket
I høst var Astrid og jeg i Wernigerode i Tyskland hvor disse lokene fortsatt er i full drift på Brockenbahn som er del av nettet til HSB. Brocken, eller Blokksberg som vi sier i Norge, var Østtysklands høyeste fjell med god utsikt til vest. Her bygde de overvåkingsstasjon for å følge med på hva som skjedde i vest. I dag er banen opp dit en turistattraksjon med mange daglige avganger fra bl.a. Wernigerode.

Modellen
Dette loket har stått øverst på ønskelista en stund. LGB har modell av dette loket i sortimentet, og etter litt søking på nettet, fant jeg en forhandler i Østerrike som hadde dette til en grei pris. Loket har lyddekoder og synkronisert røkagregat. Modellen er veldig tung, og har enorm trekkraft. Flere vogner tungt lastet med drikkevarer og glass er ikke noe som helst problem.


Loket hadde premiere på julebordet til Gleng MJ-klubb desember 2011. Her er det avbildet på nyttårsaften hvor det igjen var i tjeneste.
 

Februar 2012


Disse tre vognene fikk jeg i 40-årsgave av gutta i Gleng Modelljernbaneklubb! Perfekt match med loket!


 
August 2013 -
Byggesett fra Profiler i Norge

Dette byggesettet kjøpte jeg for lenge siden, så nå var det på høy tid å få bygget det. Jeg tok det med på årets sommerhusferie i Danmark. Deilig å ha noe å pusle med når det regner eller solen blir for varm. :)

Se det ferdige resultatet her.
 


 
August 2013 -
Maling av vogner

Disse LGB-vognene kjøpte jeg veldig billig på en messe. Et par strøk maling gjør susen!
 


Før og etter. Eller rettere sagt etter og før...
 

Begge ferdige.
 

November 2013 - Det ble litt shopping i Wernigerode og Bremen...


Oktober 2014 - Kjøpt på Eurospoor


Januar 2015 - Bursdagsgaver fra gutta i Gleng modelljernbaneklubb


 


September 2015 - Tidlig julegave til meg selv. :)


 


Oktober 2016 - Maling med matt klarlakk. 

One small done - one big to go. Hand painted with two layers of matt clear acrylic paint.

Posted by heinepedersen.com on 16. oktober 2016