Gress - Et eksperiment
19.09.04

Jeg er veldig inspirert av anleggene som Josef Brandl bygger. Han benytter veldig mye dyre landskapsprodukter fra Silflor og Mininatur. Men mange av de produktene kan virke litt grove i Z-skala. Derfor har jeg vært på jakt etter alternativer som kan se bra ut også i Z. Og gjerne billigere også...

Biltema har noe som kalles "Högtalarmatta" (31-401). Jeg så den tilfeldigvis i katalogen og tenkte at den kanskje kunne brukes som gress. Så jeg bladde opp 99,- kroner for et flak på 142x200 cm.

Jeg klippet av en bit og gnidde den inn med gul og grønn akrylmaling. Resultatet ble ikke så hakkende galt.

Halvparten har jeg rufset litt for å få den "fluffy", på den andre halvparten har jeg strøket alt i samme retning. H0-bilen er med for å illustrere grovheten i stoffet.

Her er fargene jeg benyttet.

For å teste hvordan dette blir i praksis, bygger jeg et lite testdiorama i Z-skala. Så får vi se hvordan det blir...
Underlaget er veldig ujevnt for å teste hvordan føyeligheten er, og den virker bra. Har limt med vanlig trelim.

Gress oppover "banvallen" også:
 
Her er fargen påført. Fortsatt våt:
Jeg benyttet en større og tørr kost til å røffe opp gresset etter at fargen var påført.

Med ballast:
Nå har malingen tørket:
Nærbilde av strukturen i gresset:
Jeg anser herved eksperimentet for avsluttet. Og jeg fikk det svaret jeg var ute etter. Et fullt brukbart alternativ til langt dyrerer materiell. Så får valg av teknikker og fargevalg utvikle seg etterhvert. På dette dioramaet har jeg rufset gresset mest mulig, men det kan også strykes i retning med fiberne for å se mer striglet ut. Se den øverste delen på det første bildet på denne siden. Boksen som dioramaet er bygget i kostet 10,- kroner på Rimi... Her er noen kommentarer til prosjektet.
22.09.04

Jeg har eksperimentert litt med å farge gresset mer etter at det var tørket, men det var ikke vellykket! Det ble bare kladdete. Så jeg har pyntet litt over det med blomster og busker (Heki 1602).

Har du spørsmål om mine prosjekter? Benytt gjerne forumet!

Do you have questions about my projects? Please use my forum!