Kitbashing - Godshuset

05.01.04 Fra N til Z.

Dette byggesettet i N-skala har vært utgangspunkt for godshuset til hovedstasjonen på hylleanlegget..

For å konvertere det fra 1:160 til 1:220 må høyden senkes. I N-versjon er total høyde 70mm. Jeg har senket det ned til 53mm.

Det er hovedsaklig gjort ved å senke taket ned til overkant av dørene. I tillegg er plattformen senket så det blir planfri lasting og lossing av godsvogner.

I tillegg er vindene senket for at de skal ha mer naturlig høyde. Jeg har beholdt høyden på dørene fordi dette er store loagerdører.

Modellen har u utgangspunket enkelt utenpåliggende bindingsverk, men dette har jeg fjernet. Mursteinenehar jeg malt hvite. Innsiden av veggene er malt sorte for av lyset ikke skal skinne gjennom veggene.

Plattforma er i utgangspunktet litt bredere på baksiden enn den er inn mot sporet som går under taket. Men fordi Z-spor er smalere enn N-spor, passet det best å snu den. Taket er senket til et nivå som gjør at ellok kommer under med pantografen på "fiksert" høyde.
Alt det brune treverket ble malt med matt maling for å fjerne plastikk-looken. Plattforma skal bygges inn i en større, så den er foreløpig helt ubehandlet.
Nesten ferdig. Mangler bare belysning og avløpsrørene til takrennene...

Det finnes mange N-skala bygninger som kan konverteres på denne måten. Mange bygninger er faktisk nærmere 1:220 enn de er til 1:160. Så hvis det er mulig å kutte litt på høyden og eventuelt forminske dører og vinduer så er det stor sjans for at resultatet kan bli bra.

Dette er i hvertfall ikke den siste N-skala bygningen jeg konverterer.

Hvis noen der ute har tanker og idéer om dette er dere hjertelig velkommen til å dele dem på forumet.

Her er to bilder for sammenligning:
Har du spørsmål om mine prosjekter? Benytt gjerne forumet!

Do you have questions about my projects? Please use my forum!