Sporlegging
21.07.03

Innimellom soling og bading har det blitt litt sporlegging også.

Jeg har startet med oppstillingsstasjonen i bunnen av den ene modulen.

Her er det 12 penser og ca 12 meter spor. Av dette har det blitt syv oppstillingsspor. to av dem er ca 3 meter lange.

Pensene er standard Märklin. Skinnene er Peco fleksible. Jeg har loddet alle skjøter som er i kurve. Dette for at de ikke skal begynne å sprike. Alle disse sporene skal være skjult, så jeg har ganske enkelt og greit stiftet dem fast. 

Mellom sviller og treverk ligger det 5 mm kork for å dempe støy fra togene.

Korken er levert av Peer Hovland, Norges raskeste kork-leverandør. Levering på døra innen en halvtime på søndag kveld er det ikke mange som slår! 

 

26.07.03

Det går stadig fremover. Her er vendesløyfe og spor ned til oppstillingsstasjonen på plass.

 

Prøvekjøring foregår med hjelp av to krokodilleklemmer som er koblet til en trafo.
26.08.03

Dette er de første pensene som blir synlige. Magnetene som legger om pensenene blir forsenket i korken for at de ikke skal være synlige. Det kommer mer om hvordan dette gjøres senere.

På bildet under er den øverste og den høyre pensen kuttet på lengden der hvor de møter hverandre for at dobbeltsporet skal ligge tettere.


Her er et godstog på vei inn på hovedstasjonen.
 
04.05.06 Kutting av skinner

Jeg kjøpte en sideavbiter på Biltema som kutter veldig rent! Det som er viktig når man velger sideavbiter er at den "biter" helt rett på den ene siden.

 
 
Skinnestrengen som stikker ut er kuttet med denne sideavbiteren, og laskene glir rett på uten problem. Men det er viktik at man holder avbiteren slik at man kutter fra toppen og undersiden, for hvis man kutter fra sidene av skinnstrengen blir den lett deformert i foten, og da er det frem med fila for å få på laskene. Den rette siden av avbitern skal holdes mot den delen som lasken skal på. På bildet har jeg snudd den for å få med art. nr. fra Biltema (12-305)  
   
Har du spørsmål om mine prosjekter? Benytt gjerne forumet!

Do you have questions about my projects? Please use my forum!