Sporlegging side 2
11.09.03

Det legges stadig nye spor selv om det ikke går så veldig fort. Det blir gjort litt innmellom alle andre ting som skjer.

Men nå er det ikke så veldig lenge til togene kan kjøre fra vendesløyfe til vendesløyfe... Det skal bli artig å se hvor lang tid toget bruker på en runde i normal hastighet.

 

17.09.03
17.09.03

Sporet klatrer stadig oppover... Nå har det kommet over det lange brospennet ved hjelp av to gardinstenger av typen "kirsch". Dette er bare en midlertidig bro for at jeg skal få prøvekjørt og justert inn stigningene riktig hele veien.

05.10.03

Disse bildene viser overhøyden (doseringen) av sporet i kurvene. Dette er den kurven som har minst radius (av de synlige) på hele anlegget.

Det er ganske stilig å se togene kjøre gjennom denne kurven. Kommer til bli et av høydepunktene på kommende videoer fra anlegget.

Det er samme kurve som svinger inn under brua på bildet over.

 

12.10.03

Nå er den øverste vendesløyfa klar. På toppen av denne kommer det en liten endestasjon.

På bildet står det et tog med ikke mindre enn 15 passasjervogner... De som er nærmest i bildet er de bakerste. Jeg måtte bruke et ektstra skyvelok for å få de opp.... Men det er ikke aktuelt å kjøre så lange tog i vanlig trafikk. Da blir det faste togstammer med 6 pass.vogner i hver. Det er maks av hva som er mulig i disse stigningene uten å bruke flere lok i hvert tog.

Fra det nederste punktet i den øverste delen (der hvor det sitter to krokodille-klemmer på sporet) tar det omtrent 4 minutter å kjøre opp i vendesløyfa og ned igjen.

Nå mangler bare gjennomgående spor på hovedstasjonen for at jeg kan kjøre rundt hele anlegget.

 

Har du spørsmål om mine prosjekter? Benytt gjerne forumet!

Do you have questions about my projects? Please use my forum!