Sporlegging side 3
19.11.03

Sporene på hovedstasjonen er nå det eneste som gjenstår for at jeg kan kjøre togene uavbrutt fra vendesløyfe til vendesløyfe. Fordi alle pensemagnetene kuttes løs fra selve pensen og "begraves" i korken tar det litt tid. Det blir ikke så veldig spennende bilder av dette, men jeg skal legge opp noen fler etterhvert som stasjonsområdet dekkes av spor.

Denne enden av stasjonen får 12 penser.

22.11.03
23.11.03

Mellom det ytterste sporet og det neste, skal det ligge et godsmagasin. Det skal jeg bygge om fra et Vollmer N-skala kit.

 

26.11.03

Legg merke til at den ene pensen er slankere enn de to andre...

 

Pensen er modifisert ved å kutte litt i plasten der sporene har delt seg. Så klemte jeg dem sammen og holdt pensen over loddebolten... Mer skal ikke til for at pensen skal beholde den nye fasongen. 

Med en slik pens kan jeg ha kortere avstand mellom sporene. Her har jeg 20mm. Märklins standard er 25mm.

15.12.03

Nesten ferdig med de gjennomgående sporene. Nå er det ikke lenge til togene kan begynne testkjøring fra sløyfe til sløyfe på anlegget. Det er stort sett bare overgangene fra denne modulen til den andre som må legges først. I tillegg må det loddes en del ledninger for at alle blokkenne skal få strøm uten at jeg må springe etter toget med krokodille-klemmene. :-)

 

 

23.12.03

Her er modulen på plass i hylla, og alle sporene over til den andre modulen er på plass. To av de gjennomgående sporene er midlertidig koblet til for at det skal være mulig å prøvekjøre hele anlegget.

Stasjonen er lang nok til å krysse tog som består av to lok og tolv lange passasjervogner.

Det tar ca åtte minutter å kjøre korteste vei rundt hele anlegget...

Nå står endestasjonen på toppen for tur.

 

Har du spørsmål om mine prosjekter? Benytt gjerne forumet!

Do you have questions about my projects? Please use my forum!