Sporlegging side 4
27.12.03

Dette er rampen opp til endestasjonen som skal være på toppen. De to ytterste sporene er vendesløyfa for tog som ikke skal inn på endestasjonen.

Nå begynner jeg virkelig å se enden på sporleggingen på dette anlegget.

Endestasjonen får tre hovedspor med mulighet for lok til å gå rundt vognstammen. I tillegg blir det noen buttspor.

 

28.12.03

Sporene vokser innover stasjonen... Å legge penser mellom dobbeltspor i svak kurve er en utfordring. Etter litt kutting og varming ble det ganske bra. Spesielt pensene i det venstre sporet følger kurven veldig bra. Den midterste har fått form som en Y.

 

28.03.04

Resten av hovedsporene på endestasjonen er på plass. 

 

 
24.09.05

Nå er de siste sporene på stasjonsområdet på plass. Etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg kommet til at jeg vil ha en lokstall her. På bildet over markerer den hvite rammen hvor den skal stå.

I det ene sporet inn til lokstallen blir det en vedlikeholdsgrav. Den har jeg skjært ut i korken. Bildet til høyre illustrerer dybden i graven i forhold til skinnetoppene.

 
Her er sporet på plass. Svillene er limt fast til korken på hver side av graven, og svillene mellom skinnene skjært bort.  
Mer om lokstallen kommer på egen side.  
18.01.06

Her blir det "matstasjon" for damplok. Riktignok blir det bare museumsdrift med slike lok på dette anlegget, men køl og vann må de ha... Og hvis dette anlegget noen gang skal forlenges, blir det vendeskive og lokstaller hvis man fortsetter videre på disse to sporene.

 
     
Har du spørsmål om mine prosjekter? Benytt gjerne forumet!

Do you have questions about my projects? Please use my forum!