Hobbymässan i Frescatihallen 2002
 
Vel hjemme
fra messa i Skedsmohallen, fortalte jeg Anders i AE's Z-tåg Åby hvor stor interesse bordet hadde skapt. Anders var ikke sen med å invitere meg til Stockholm for å vise frem bordet i hans stand på Hobbymässan i Frescatihallen.

Jeg fikk dekket alle mine kostnader for helgen, så på torsdag formiddag ble bord og en kort versjon av sofaen plassert i bilen.

53 mil senere var jeg vel fremme ved Frescatihallen i Stockholm. Her hadde Anders og vennene i "Lenis Lek & hobby" og "Mj-spesialisten i Vimmerby" spleiset på en stand i sammen. Bord og sofa ble plassert på en plattform av paller.

På fredag morgen brakte det løs. 5.000 besøkende på fredag, 7.000 på lørdag, og sikkert like mange på søndag.

Det var veldig artig å treffe flere kjente modellrallare fra nettet og andre kjente svenske mj-profiler. Hyggelig var det også at Nils G. og Terje B. hadde funnet veien fra Norge.

Anlegget mitt var i drift i tilsammen 24 timer i løpet av helgen. Mye av tiden med to tog i gang. Jeg pusset skinner bare to ganger i løpet av hele helgen. Det var ingen ufrivillige stans eller avsporinger. Togene gikk perfekt hele helga. Rutger Friberg var en av dem som var imponert over driftsikkerheten.

Se også reportasje på modelrallaren.com

Her er en bildereportasje

Her er en japansk reportasje
 


Torsdag kveld. Sofa, bord og teppe er på plass på pallene. Rett bak er standen til AE's Z-tåg Åby, Lenis Lek & Hobby og Mj-specialisten i Vimmerby.

Anders er nesten ferdig med å sette opp standen sin.

Slik var det nesten hele tiden. Dette var en av få ganger jeg ikke satt i sofaen og snakket svensk....
 

Stille før stormen hos Lenis lek & hobby. Her er det rett før publikum får komme inn. Hver dag startet med denne annonseringen over høytalersystemet i hallen: "Kjäre utställare! Det er fem minuter kvar til dörrarna öppnas. Det er långa köer på utsidan."
 

Her er hjørnet til Mj-specialisten i Vimmerby.
 

I fjor hadde messa 17.000 besøkende på tre dager. Det var omtrent det samme i år.
 
SLAMRA
Dette er et stort modulanlegg i N-skala. Her ble det kjørt både svenskt og amerikanskt.