Lok og vogner

 Denne märklin miniclub vogna har jeg fått av Martin Bondkall. Vogna er i skala 1:220 (z-skala) og bare 54 mm lang. Dette bildet er med andre ord en forstørrelse. Klikk på bildet så får du se den enda mer forstørret.

 

09.12.01  Forbedring av strømopptak

Av en eller annen grunn har dette loket strømopptak på bare to aksler. (Den andre og den fjerde av drivakslene) I denne lille skalaen har dette vært et problem. Loket har gått litt rykkete etterhvert som skinner og hjul har blitt utsatt for smuss og støv.

For å løse dette problemet, åpnet jeg loket og tittet litt på konstruksjonen for å se om jeg på en enkel måte kunne lage strømopptak på en eller to aksler til. Jeg prøvde et par enkle triks med ledninger som subbet på innsiden av hjulene på den fremste drivakselen. Dette så ut til å virke utmerket, men etter en stund hadde hjulene dratt ledningene slik at de ble liggende mot gods i chassiset og lage kortsluttning. Ledningene ble derfor fjernet igjen.

Jeg hadde tenkt litt på tenderen, men så ikke umiddelbart noen enkel løsning her. Men jeg tok allikevel en titt på den, og jeg bestemte meg for å prøve en veldig enkel løsning med å tvinne tynn ledning mellom akslene.

Jeg avisolerte en passe lang lengde av en tynn ledning jeg hadde liggende. så vippet jeg ut alle hjula, og la en ledning langs hjulbrønnene på begge sider. Hjulene ble så trykket på plass slik at ledningene ble liggend "rundt" hjulkransen som sitter på akselen. Ledningene ble ført inn i loket gjennom førerhytta og tvinnet fast i blekkene som utgjør det ordinære strømopptaket. Dette er med andre ord en veldig enkel løsning til og med uten bruk av loddebolt.

Så var det klart for testkjøring. Nå var strømopptaket 110 prosent! Det var bare et lite problem... ledningene rundt hjula fungerte som brems. Jeg kuttet derfor ledningene etter de de to første akslene. Da ble alt så meget bedre... Det bremser fortsatt ørlite grann, men det er til å leve med.

Loket går nå helt uten rykk i hele hastighetsskalaen! Det krypkjører faktisk bedre enn et analogt märklin H0-lok... Kjørte det rundt og rundt banen saaakte i nesten en time uten problemer.
 

 

22.01.02  Nye vogner

Disse fem godsvognene  kom jeg over på på en side for kjøp og salg av brukt Märklin. Samtlige vogner er boogie-vogner.

 

 

 

Vognene er (fra venstre på bildet under):

8650, 8660, 8607, 8662 og 8211.

Ingen av vognene er i dag tilgjengelig fra Märklin.

 
17.03.02  Nytt tog
Her er siste tilskudd til togparken. Märklins Diesel 8820 med vognene 8753, 8754 og 8755.

Loket er en modell av DB BR 221. Loket har driv og strømopptak på samtlige aksler og går som en drøm.

De fire vognene er tyske ombyggingsvogner. To 2. klasse vogner, en kombinert 1. og 2. klasse og en reisegodsvogn.

Jeg har valgt disse vognene fordi de er litt kortere enn de moderne passasjervognene. Lange vogner som henger langt utenfor sporet i kurvene er ikk særlig fint å se på...

 

 
12.08.02

Dette loket har jeg kjøpt på tyske eBay. Var litt skeptisk i utgangspunktet, ettersom jeg ikke kan så mye tysk, men etter å ha kommet meg gjennom registreringen var det bare å by i vei....

Loket fremstår som nytt, og går veldig pent. Det produseres ikke lenger i denne fargedesignen. 

88781

27.09.02

Dette loket blir det neste.... Det skal være med hjem fra AE's Z-Tåg som har stand på Nostalgimässan i Göteborg Søndag 29.09

DB BR 212

Märklin 88690