Nostalgia
06.04.03

Nostalgimässan i Göteborg er en samlermesse som arrangeres to ganger i året. Her er både butikker og privatpersoner representert ved salgsbordene.

Denne gangen var jeg invitert av Anders i AE's Z-Tåg. Jeg hadde med meg både bordet og kofferten min med Märklin z-skalaanlegg.

Med på turen til Göteborg var også Peer. Vi reiste fra Sarpsborg ved 08-tiden lørdag morgen. 

Varebil er veldig greit å ha når man skal ha med bord og sofa og ni paller til plattform... Ettersom Anders ikke hadde fått all plassen han ønsket seg i messehallen, ble det bare halvparten av sofaen denne gangen.

Vi kom til Göteborg før 11, og stoppet på McDonalds ved Stigs Center rett før Tingstadtunnelen. Det var faktisk for tidlig på dagen til å kjøpe burger, så vi måtte nøye oss med frokostmeny. Etter å ha fylt opp magen kjørte vi rett inn til Göteborg Hobbycenter. Liten butikk med mye innhold. Peer fant mye fint i H0-skala. Jeg kjøpte en Volvo Amazon. Også den i H0.

Etter å ha trasket rundt noen timer i butikker, var det utrolig deilig å sette seg ned å spise en pizza i Norra stan. 

Ved firetiden kjørte vi opp til Quality Winn på Hissingen og sjekket inn. Fint Hotell. Etter en times avslapping var vi i bilen igjen med Eriksbergshallen som mål.


Bilen tilhører Pedersens Racing

Foto: Björn Johansson

Her var det mange forhandlere og kremmere i full gang med å rigge opp salgsboder og bord. Handelen var allered i full gang mellom de forskjellige utstillerne...

Etter en runde for å sjekke hva som var til salgs, fikk vi rigget opp alle pallene og bord og sofa. Togene ble satt på plass og prøvekjørt og glasset pusset.

Søndag morgen klokka 09 var vi på plass igjen. Messa var da åpen for de som ville betale litt ekstra for å komme inn før de store massene.

Som alltid var det like hyggelig å sitte i sofaen å prate med folk om mj. De fleste  var som vanlig veldig imponert av bordet, men jeg fikk også en del gode tilbakemeldinger på kofferten. Peer fikk også prøve seg litt i sofaen som avløser når jeg var sulten...

Jeg snakket også med flere nordmenn som hadde tatt turen hit.

Etter syv hyggelige timer var det bare å pakke i bilen igjen å starte på hjemveien. 

Til høsten står Stuttgart i Tyskland for tur. Det blir veldig spennende.... 

Les mer hos modellrallaren.com


Venner fra Modellrallaren.com: Urban Johansson, Björn Johansson og meg selv

Anders Eriksson i AE's Z-Tåg